25 hetes kismamát és magzatát mentettük meg a múlt héten

Kedves Ismerőseink!
A mai napon nem mindennapi élményben volt részünk. Életet mentettünk a dabasi mentőorvosi kocsival (MOK), de nem is egyet! Egy 26 hetes várandós kismamánál váratlanul beindult a szülés. A szülésnél a szakemberek rémálmával, a köldökzsinór előreesésével néztünk szembe. A szakszerű és gondos, lelkes beavatkozásunk (a köldökzsinór strangulációjának mentesítése, stabil vénabiztosítás), az örkényi mentőautó segítsége, és a Jahn Ferenc Kórház professzionális személyzete, valamint a Peter Cerny Alapítvány koraszülött mentőszemélyzete segítségével a kórházba beérésünk után 5 perccel minden probléma megoldódott. Ilyen szervezettséget csak amerikai filmekbe láttunk.
A helyszínről értesítettük a kórházat, ahonnan átgondolt és gondos szervezéssel értesítették a koraszülött mentőt, a műtőt előkészítették.
Megérkezésünkkor teljes felkészültséggel vártak minket, és műtőig kísértük a kismamát. Alig két perc elteltével (!) a kis újszülött sírása adta tudtára a világnak, hogy új élet született.
Köszönetünket szeretnénk kifejezni a mentés és a feladat megoldásában részt vevő valamennyi munkatársnak, kollégának, kórházi dolgozónak. (Zebegnyei Károly, Talabér János)