Elveszíteni valakit, valakit, aki igazán közel áll a szívünkhöz mérhetetlen fájdalom. Főleg, ha ez a kislány csak 16 évet kapott itt a földön, és egy részeg autós kioltotta életét. Mindez 2014. húsvétján történt. Ugyanakkor az eset rávilágított arra is, hogy tennünk kell valamit az emberekért, saját környezetünkben élőkért. Régóta terveztük, hogy a mentésbe bekapcsolódva segítünk a bajba jutott embertársainkon. Akítv elsősegélyes versenyzőként, Vöröskeresztes önkéntesként Dia is tudta, mint jelent segíteni másokon.

Ez az eset felgyorsította az eseményeket. Bár az állami mentőszolgálat mindent megtesz, hogy időben, megfelelő szakszemélyzettel és műszerezettséggel a helyszínre érkezzen, tudjuk jól vannak esetek, amikor ez nem mindig sikerül.

Ezért az állami mentővel szorosan együttműködve végezzük hivatásunkat és segítünk.

Szeretnénk, hogy a  segítség valódi segítség legyen!

 

Régi vágyunk teljesült, a  mentőtiszti (mentőorvosi) kocsit üzembe tudtuk állítani, és 2015. június 1-től az Országos Mentőszolgálat irányítása alatt a mentésbe bekapcsolódhattunk. A gépkocsit önkormányzatok, cégek és magánszemélyek támogatásából szereltük fel és a felszerelésre már több mint 10 millió forintot költöttünk. Cégek, önkormányzatok és magánszemélyek támogatásából üzemelünk és segítünk a bajba jutott embertársainkon!

A mentés azonban csapatmunka, egyedül nem lehet csinálni. Ezért köszönettel és hálával tartozunk csapatunknak, akik elhivatott mentődolgozók és szakmai tudásuk, lelkes hozzáállásuk révén nagy mértékben hozzájárulnak a mentőorvosi kocsi hatékonyságához, sikeréhez!

Köszönjük mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult ahhoz, hogy ez a nagyszerű kezdeményezés megvalósuljon!